Dierverzekering Site .be

Hoe identificeer je de beste dierverzekering?

Uiteraard is niet elke dierverzekering hetzelfde, net zoals elke behandeling door een dierenarts verschilt. Het tarief dat uw dierenarts voorschotelt, hangt af van het instrumentarium waarmee deze werkt, van de locatie van zijn praktijk en van het tijdstip waarop u uw dierenarts bezoekt (gedurende de weekends is dit steevast duurder). Maar ook de voorgeschreven medicijnen kunnen hevig verschillen in prijs. Deze van de bekende merken zijn vaak duurder als de zogenaamde generieke diergeneesmiddelen.

Gespecialiseerde maatschappijen

U wilt dan ook de verzekering die het beste bij uw situatie past. De beste dierverzekeringen zijn dan ook vaak terug te vinden bij de maatschappijen die zich volledig specialiseren in huisdieren, maatschappijen wiens uitgesproken missie het is om uw huisdier in een lange en goede gezondheid te laten leven. Door de diergeneeskundige achtergrond van hun medewerkers onderscheiden deze maatschappijen zich vaak van aanbieders waar de dierverzekering slechts één van de vele producten uit hun aanbod is.

De details maken het verschil

Wellicht zijn deze grote maatschappijen door de grotere schaal waarop ze functioneren in staat u een goedkopere premie te beloven, maar als het om de gezondheid van uw huisdier gaat, zijn het vaak de details die het verschil maken. De gespecialiseerde aanbieder van dierverzekeringen kan u dan ook vaak geruststellen doordat u te woord wordt gestaan door een dierenarts(-assistente). Bovendien kan deze vanwege zijn specialisatie u een brede keuze bieden tussen een aantal verschillende polissen, waarna u op zoek kunt gaan naar die die het best bij u huisdier past.

De dekking

Naast de premie en de aangeboden diensten is er uiteraard nog een derde belangrijke criterium in het vinden van uw meest optimale dierverzekering, namelijk de dekking. Meestal bestaat uw dekking uit twee delen, een ongevallendekking en een ziektekostendekking. De eerste kent over het algemeen vrij weinig beperkingen en bevat o.a. verkeersongevallen, verwondingen toegebracht door andere dieren en verbranding. De ziektekostendekking kent soms wel beperkingen (zeker bij de minder gespecialiseerde makelaars), zoals de behandeling van veel voorkomende erfelijke aandoeningen en preventiekosten (bijvoorbeeld periodieke inentingen en wormkuren). Tenslotte worden de financiële gevolgen van ziektes die dieren al hebben voordat de verzekering wordt afgesloten ook zelden vergoed.